Vraag en Antwoord
Hebt u een vraag over de werking van FLOW WEP? Type een kernwoord in onderstaand zoekveld en vind het antwoord. Als uw zoekopdracht geen resultaten levert, klik dan op ‘Een vraag stellen'.

Met vragen en opmerkingen over het gebruik van de instrumenten binnen uw organisatie kunt u contact opnemen met uw afdeling P&O.
 • Administrators
 • FLOW WEP
 • Inloggen
  1. Inloggen lukt niet. Ik krijg de melding dat mijn wachtwoord niet juist is.
   Heb je je wel al geregistreerd en ben je je wachtwoord vergeten of het werkt niet meer? Vraag dan een nieuw wachtwoord aan via de link 'Wachtwoord vergeten?' onder de knop 'Inloggen'.
  2. Ik heb me geregistreerd voor de Loopbaanwijzer, maar ik kan niet meer inloggen, ook niet met het wachtwoord dat ik heb gekregen via 'Wachtwoord vergeten'.
   Je toegang tot de Loopbaanwijzer is drie jaar geldig. Is deze termijn verstreken en het is noodzakelijk om toegang te krijgen tot de Loopbaanwijzer - om de testen af te ronden, de resultaten op te slaan op je eigen computer en/of de vouchers voor de loopbaangesprekken te printen - dan kun je via de knop 'Een vraag stellen' een verzoek indienen voor twee weken verlenging van je registratie.
  3. Kan ik in beide portalen inloggen met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord?
   Ja, dat kan. Als je zowel het werkgevers- als het werknemersportaal wilt gebruiken, dan registreer je je voor beide portalen met je e-mailadres van je corporatie. Bij je registratie voor het eerste portaal maak je je eigen wachtwoord aan. Bij je registratie voor het volgende portaal wordt je automatisch ingelogd met het wachtwoord dat je de eerste keer hebt aangemaakt.
  4. Ik heb een mail gekregen dat ik de Loopbaanwijzer weer kan gebruiken, maar ik kan niet inloggen.
   Voordat je de Loopbaanwijzer weer kunt gebruiken, moet je je eerst weer registreren. Meer is te vinden in het menu op het startscherm van het werknemersportaal.
  5. Ik heb geen wachtwoord voor FLOW WEP. Hoe kan ik inloggen?
   Om gebruik te kunnen maken van FLOW WEP dient u zich eerst te registreren. Dit kunt u als volgt doen:

   1. Afhankelijk van waarvoor u zich wilt registreren, klikt u op het startscherm van FLOW WEP op ‘Registreren’ voor werknemers of werkgevers (onderaan de pagina)
   2. Vul uw e-mailadres en uw naam in
   3. Als u met uw muis in het veld Wooncorporatie klikt, zal hier de naam van uw corporatie verschijnen
   4. Indien u zich registreert voor het Werknemersportaal: vul de vragen in over uw opleiding e.d.
   5. Klik op de knop ‘Registreren’
   6. Maak een eigen wachtwoord aan
   7. U bent nu geregistreerd voor het Werknemers- of Werkgeversgedeelte van FLOW WEP en bent automatisch ingelogd
  6. Mijn termijn om gebruik te maken van de Loopbaanwijzer is verstreken. Kan ik nog toegang krijgen om de resultaten van de testen op te slaan en de vouchers voor de loopbaangesprekken te printen?
   Je toegang tot de Loopbaanwijzer is drie jaar geldig. Is deze termijn verstreken en het is noodzakelijk om toegang te krijgen tot de Loopbaanwijzer - om de testen af te ronden, de resultaten op te slaan op je eigen computer en/of de vouchers voor de loopbaangesprekken te printen - dan kun je via de knop 'Een vraag stellen' een verzoek indienen voor twee weken verlenging van je registratie.
 • Interessetest
 • Loopbaangesprekken
 • Loopbaanwijzer
  1. Ik heb de Loopbaanwijzer niet kunnen afmaken omdat ik lang afwezig ben geweest. De drie jaar zijn voorbij. Kan mijn toegang worden verlengd?
   Je toegang tot de Loopbaanwijzer is drie jaar geldig. Is deze termijn verstreken en het is noodzakelijk om toegang te krijgen tot de Loopbaanwijzer - om de testen af te ronden, de resultaten op te slaan op je eigen computer en/of de vouchers voor de loopbaangesprekken te printen - dan kun je via de knop 'Een vraag stellen' een verzoek indienen voor twee weken verlenging van je registratie.
  2. Hoe lang kan ik de Loopbaanwijzer gebruiken?
   Als medewerker van een corporatie heb je eenmaal per drie jaar de beschikking over de Loopbaanwijzer, voor de duur van drie jaar. De vouchers voor de loopbaangesprekken blijven een jaar na voltooiing van je Persoonlijk profiel geldig.
  3. Kan ik een loopbaangesprek aangaan zonder de resultaten van de Loopbaanwijzer?
   Je kunt via Toekomstvizier al een startgesprek bij een loopbaanadviseur voeren. Je krijgt de vouchers voor de twee loopbaangesprekken pas als je de noodzakelijke onderdelen van de Loopbaanwijzer hebt afgerond: de onderdelen ‘Mijn interesses’ en ‘Mijn loopbaanwaarden’ van de Interessetest en de gehele Talententest. De gesprekken bouwen voort op de resultaten van deze testen.
  4. Hoe weet ik wanneer de Loopbaanwijzer vervalt?
   Na registratie hebt je drie jaar toegang tot de Loopbaanwijzer. In de mail die je ontvangt bij je registratie zie je tot wanneer je de Loopbaanwijzer kunt gebruiken. Verder krijg je zes weken voordat de gebruiksduur is verstreken een herinneringsmail.
  5. Ik ben ontslagen en wil graag mijn recht op het doen van de Loopbaanwijzer gebruiken.
   Als je bent ontslagen (geen ontslag op staande voet) heb je nog zes maanden recht op het gebruik van de Loopbaanwijzer en de twee gesprekken met een loopbaanadviseur. Hiervoor moet je je eerst registreren voor het Werknemersportaal met je privémailadres. Op de registratiepagina vink je aan dat je je wooncorporatie zelf wilt zoeken en typ je de naam van je wooncorporatie in het veld 'Wooncorporatie'. Vervolgens word je gebeld voor een controle of je in dienst bent (geweest) bij de corporatie.
  6. Wat zijn de ervaringen van anderen met FLOW WEP?
   Zowel in het werkgevers- als het werknemersportaal vindt u ín het menu aan de bovenkant een pagina met ‘Praktijkervaringen’. Werkgevers vertellen daar hoe ze gebruik maken van het Strategisch ontwikkelingsplan en de Talentenmonitor en werknemers over hun ervaringen met de Loopbaanwijzer. Links op de homepage is een inspiratiefilmpje te vinden.
  7. Hoeveel tijd kost het invullen van de Loopbaanwijzer?
   Reken voor het invullen van de onderdelen die je nodig hebt voor het voltooien van je Persoonlijk profiel op zo'n twee uur. Als je alle onderdelen doet, moet je uitgaan van zo'n vijf uur. Je hoeft niet alles achter elkaar te doen en kunt de tijd spreiden over de drie jaar die je toegang hebt tot de Loopbaanwijzer. Voor de loopbaangesprekken kun je rekenen op anderhalf uur per gesprek.
  8. Is mijn werkgever ervan op de hoogte dat ik gebruik maak van de Loopbaanwijzer?
   Nee, jij bent de enige die weet dat je de Loopbaanwijzer doet en de enige die toegang heeft tot de uitkomsten. Je bepaalt zelf met wie je je deelname wilt bespreken en met wie je de uitkomsten wilt delen.
  9. Kan ik ook één van de twee loopbaangesprekken voorafgaand aan het invullen van de Loopbaanwijzer voeren?
   Ja, dat kan. Door het invullen van Toekomstvizier (zie homepage) is het mogelijk om al een gesprek met een loopbaanadviseur te voeren zonder het invullen van alle noodzakelijke testen. Voor de twee vervolggesprekken is het wel noodzakelijk om ‘Mijn interessen’en ‘Mijn loopbaanwaarden’van de Interessetest en de gehele Talententest in te vullen. Deze gesprekken bouwen voort op de resultaten van deze testen.
  10. Wanneer kan ik FLOW WEP weer gebruiken?
   De Loopbaanwijzer is eenmaal in de drie jaar beschikbaar. Als ex-gebruiker ontvang je automatisch bericht wanneer het instrument weer voor je beschikbaar komt. Je kunt de precieze datum ook opvragen bij de ServiceDesk (via 'Een vraag stellen' bij Vraag en Antwoord).
  11. Kunnen medewerkers de Loopbaanwijzer gebruiken als de werkgever geen gegevens heeft geregistreerd in het werkgeversportaal?
   Ja. De instrumenten die worden aangeboden in het werkgeversportaal staan los van het werknemersportaal.
  12. Wat zijn de kosten voor het gebruik van de Loopbaanwijzer?
   Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van de Loopbaanwijzer. FLOW WEP wordt gefinancierd door FLOW en FLOW verkrijgt haar financiën uit een bijdrage van werkgevers en werknemers (elk 0,075 procent van de brutoloonsom sociale verzekeringen).
 • Overig
 • Privacy
  1. Zijn al mijn gegevens afgeschermd en beveiligd?
   Ja, al uw gegevens zijn beveiligd en alleen voor u zichtbaar. Onderaan elke pagina vindt u een privacy statement waarin staat beschreven hoe de beveiliging is geregeld.
  2. Waarvoor wordt mijn e-mailadres gebruikt?
   Bij uw registratie voor FLOW WEP wordt u gevraagd uw e-mailadres in te vullen. Dit is vervolgens uw gebruikersnaam om in te loggen. Ook worden e-mails vanuit het systeem (bijvoorbeeld als u uw wachtwoord vergeten bent) verstuurd naar dit adres. De Loopbaanwijzer stuurt ook de rapportage van de Talententest naar dit adres.
 • Profielmatch/Functiematch
 • Registreren
  1. Hoe kan ik toegang krijgen tot FLOW WEP?
   Om FLOW WEP te kunnen gebruiken, moet je je eerst registreren. Dit kan als volgt:

   1. Je kunt je registreren als werkgever of werknemer. Afhankelijk daarvan klik je in het startscherm van FLOW WEP op ‘Registreren’ voor werknemers of werkgevers (onderaan de pagina).
   2. Vul de gevraagde gegevens in, klik op ‘Registreren’ en maak een eigen wachtwoord aan.
   3. Je bent nu geregistreerd voor het Werknemers- of Werkgeversgedeelte van FLOW WEP en bent automatisch ingelogd.
  2. Ik kan me niet registreren voor de Loopbaanwijzer, omdat ik geen eigen mailadres bij mijn corporatie heb.
   Heb je geen persoonlijk e-mailadres bij je corporatie? Vink aan dat je je corporatie zelf wilt zoeken en type de naam van je corporatie in het veld 'wooncorporatie'. Er wordt ter controle gevraagd naar je telefoonnummer of je daadwerkelijk in dienst bent bij de corporatie. Deze procedure geldt ook als je net bent ontslagen (geen ontslag op staande voet).
  3. Kan ik mijn e-mailadres wijzigen?
   Neem hiervoor contact op met de servicedesk door bovenaan op de knop 'Een vraag stellen' te klikken.
  4. Hoe kan ik mij als loopbaanadviseur registreren voor de Loopbaanwijzer?
   1. Klik op het startscherm van FLOW WEP op 'Registreren' voor werknemers
   2. Vul je e-mailadres en naam in
   3. Zet een vinkje bij 'Ik wil mijn wooncorporatie zelf zoeken' en vul in het veld Wooncorporatie 'Loopbaanadviseurs' in
   4. Vul de velden in over je opleiding en dergelijke en klik op de knop 'Registreren'
   5. Maak een eigen wachtwoord aan
   6. Je bent nu geregistreerd voor de Loopbaanwijzer
  5. Ik wil de Loopbaanwijzer thuis gebruiken. Kan ik mijn privé e-mailadres gebruiken om me te registreren?
   Ook als je thuis de Loopbaanwijzer wilt gebruiken, registreer je je met je e-mailadres van je corporatie. Dit e-mailadres is vervolgens je gebruikersnaam voor het inloggen. Je kunt hiermee inloggen vanaf elke computer. Wel moet je er rekening mee houden dat mails vanuit het systeem, bijvoorbeeld als je je wachtwoord bent vergeten, naar dit e-mailadres worden gestuurd.
  6. Bij mijn registratie voor de Loopbaanwijzer weet ik niet welke opleidingsrichting ik moet kiezen. Mijn opleiding staat er niet bij.
   Selecteer de opleidingsrichting die er het dichtst bij in de buurt komt. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je de naam van je opleiding sturen aan de servicedesk (via 'Een vraag stellen'). Van de servicedesk ontvang je dan de best passende opleidingsrichting.
  7. Ik heb in mijn loopbaan verschillende functies bekleed. Wat moet ik bij mijn registratie voor de Loopbaanwijzer invullen bij werkervaring?
   Je kunt het beste een optie kiezen die van toepassing is op je huidige situatie of waarin je je het beste herkent. Dan zullen de uitkomsten van de Loopbaanwijzer het beste aansluiten op je situatie.
  8. Hoe kan ik een medewerker aanmelden voor de Loopbaanwijzer?
   Medewerkers kunnen zich zelf registreren op het werknemersportaal van FLOW WEP.
 • Strategisch ontwikkelingsplan
 • Talentenmonitor
 • Talententest
 • Technische kwesties
  1. Kan ik de Loopbaanwijzer ook gebruiken in het buitenland?
   Ja. U kunt u vanaf elke computer registreren en vervolgens kunt u ook vanaf elke computer inloggen. De gegevens die u invult worden niet automatisch opgeslagen op de computer die u gebruikt.
  2. Kan ik FLOW WEP ook gebruiken op mijn iPad?
   De website is op dit moment niet geheel geoptimaliseerd voor gebruik op iPad. Met name sommige onderdelen van de Loopbaanwijzer werken niet goed. De overige onderdelen werken wel goed.
  3. Kan ik de Loopbaanwijzer ook gebruiken op mijn iPad?
   De website is op dit moment niet geheel geoptimaliseerd voor gebruik op iPad. Daardoor werken sommige onderdelen niet goed. Dat laatste betreft met name sommige onderdelen van de Interessetest (de afbeelding op de startpagina en de onderdelen Mijn drijfveren en Mijn toekomstvisie). De overige onderdelen kun je wel gebruiken op je iPad.
  4. De demo werkt niet.
   Sommige oudere browsers (met name Internet Explorer 8 en ouder) kunnen de demo niet afspelen. We adviseren een andere browser te gebruiken, zoals Firefox.
 • Wachtwoord
  1. Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Als ik een nieuw wachtwoord aanvraag, krijg ik de melding dat het mailadres niet bekend is.
   Om FLOW WEP te kunnen gebruiken, moet je je eerst registreren. Om de Loopbaanwijzer te doen, registreer je je voor het werknemersportaal. Voor de Talentenmonitor en het Strategisch ontwikkelingsplan voor het werkgeversportaal.
  2. Ik heb een nieuw wachtwoord aangevraagd, maar heb dit nooit ontvangen.
   Misschien is de mail terechtgekomen in de map ongewenste mail of houdt het spamfilter van je corporatie de mail tegen.
  3. Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?
   Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen via de link 'Wachtwoord vergeten?' onder de knop 'Inloggen' op het startscherm van FLOW WEP (de knop is zichtbaar als je niet bent ingelogd). Je krijgt dan een e-mail met een link. Daarmee ga je naar de pagina waar je een nieuw eigen wachtwoord kunt invullen.
 • Werkgeversinstrumenten
 • Geen resultaten gevonden